Computer gegijzeld? Nationale-Nederlanden heeft een spoeddienst voor gehackte mkb’ers

Computer gegijzeld? Nationale-Nederlanden heeft een spoeddienst voor gehackte mkb’ers

Het Nederlands Cyber Collectief, een initiatief van Nationale-Nederlanden, introduceert een spoeddienst voor gehackte bedrijven; de Cyberwacht. De spoeddienst bestaat uit een gratis noodnummer voor mkb’ers én een specialist die direct ter plaatse komt als dat nodig is. De Cyberwacht beperkt schade, onderzoekt oorzaken en verwijdert, als het mogelijk is, malafide software. Zonder verzekering of abonnement, alle mkb’ers krijgen steun. Breng ook uw klanten op de hoogte van de Cyberwacht

Gehackt
Als ondernemer kunt u te maken krijgen met verschillende vormen van hacken. Zo werd een productiebedrijf in de medische industrie getroffen door ransomware. Dit gijzelvirus versleutelde alle computers in het bedrijf. Pas na betaling van losgeld zou de hacker de computers vrijgeven. Dit had grote gevolgen voor de bedrijfsvoering. Een ander voorbeeld: een industrieel bedrijf kreeg te maken met een hacker die zich voordeed als de eigenaar van dat bedrijf. De hacker verstuurde, uit naam van de eigenaar, e-mails met opdrachten aan het personeel. Beide bedrijven hebben onze Cyberwacht ingeschakeld en konden door het snelle handelen van de Cyberwacht de volgende dag gelukkig weer “hack-vrij” werken.

Hoe werkt de Cyberwacht?
Is uw bedrijf gehackt? Neem dan contact op met het spoedteam van de Cyberwacht via 070 513 55 55. Een expert maakt een inschatting van het probleem, geeft tips en biedt mkb’ers hulp. Telefonisch, wanneer mogelijk, en anders ter plaatse. Onze spoedlijn is gratis. Hulp ter plaatse is vanaf €150 per uur, exclusief btw.

Meer weten?
Meer informatie is te vinden op www.nederlandscybercollectief.nl/decyberwacht. U of uw klant kan ook een e-mail sturen naar samen@nederlandscybercollectief.nl of bellen 06 152 123 96. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw accountmanager.

Bron: Nationale Nederlanden