Premie autoverzekering stijgt 10% in 2018

Premie autoverzekering stijgt 10% in 2018

Premie autoverzekering stijgt 10% in 2018

Ten opzichte van een jaar geleden betaalt een verzekerde in 2018 gemiddeld 10% meer premie voor een autoverzekering. Dit blijkt uit onderzoek door vergelijkingssite Autoverzekering.nl. Volgens de site zien verzekeraars door het toenemend aantal verkeersongelukken hun kosten hard stijgen en zijn zij genoodzaakt deze door te berekenen.

Premie autoverzekering stijgt 10% in 2018

Het onderzoek wijst uit dat de premiestijging geldt voor alle dekkingen; WA volledig casco, WA beperkt casco en WA verzekeringen. De laatstgenoemde verzekering stijgt het hardst. Verzekerden met een WA dekking kunnen rekenen op een premiestijging van 13%. De WA beperkt casco verzekeringen stijgen gemiddeld met 10,5%. WA volledig casco verzekeringen stijgen het minst hard, gemiddeld met 8%. Concreet betekent dit dat een 45 jarige met een Fiat Bravo en 5 schadevrije jaren in 2018 op jaarbasis € 56 meer gaat betalen voor een WA beperkt casco verzekering.

Toenemend aantal verkeersongelukken

De oorzaak van de stijgende premies ligt volgens Autoverzekering.nl in het toenemend aantal verkeersongelukken, die grotendeels worden veroorzaakt door het gebruik van telefoons achter het stuur. “Deze onoplettendheid draagt bij aan het aantal ongelukken en zorgt ervoor dat verzekeraars diep in de buidel moeten tasten om de hoge schadeclaims te vergoeden. De kosten van de verzekeraars zijn de afgelopen jaren hoog opgelopen en komen nu bij verzekerden terug in de vorm van een verhoogde premie.”

bron: amweb.nl