ASR wil saxofoons, jetski’s en quads niet langer verzekeren

ASR wil saxofoons, jetski’s en quads niet langer verzekeren

ASR wil saxofoons, jetski’s en quads niet langer verzekeren

Met de volledige integratie van Europeesche Verzekeringen in ASR verdwijnen flink wat verzekeringen uit het assortiment. ASR stopt bijvoorbeeld met golf-, segway-, jetski-, muziekinstrumenten- en quadverzekeringen. De producten zijn niet toekomstbestendig, worden te weinig afgesloten of kosten te veel tijd om actueel te houden, aldus de verzekeraar.

ASR wil saxofoons, jetski’s en quads niet langer verzekeren

Volgens ASR passen 14 producten niet meer in de productstrategie van ASR Schade. Het gaat veelal om specialistische verzekeringsproducten waarin het bedrijf geen toekomst ziet of die te veel tijd kosten. Daarnaast zijn sommige verzekeringen nagenoeg overbodig geworden door ontwikkelingen in de markt, vindt de verzekeraar, zoals de samengestelde reisverzekering. ASR verzekert bovendien geen buitenlandse of zakelijke klanten waardoor ook die polissen uit het Europeesche-assortiment konden worden geschrapt.

Reis- en annuleringsverzekeringen

ASR informeerde adviseurs eerder deze maand al dat Europeesche verdwijnt als merk voor het intermediair. De portefeuille van Europeesche wordt in 2019 omgezet naar ASR-polissen. Consumenten kunnen alleen nog rechtstreeks via de website Europeesche-verzekeringen afsluiten, of via een reisbureau of ticketwebsite. Onder dat label worden alleen nog reis- en annuleringsverzekeringen aangeboden, en een schadeverzekering voor logies.

De producten die ophouden te bestaan zijn: Hobby & Sportartikelen, Audio Video en Optische Instrumenten, Golfverzekering, Segwayverzekering, Muziekinstrumentenverzekering, Time-outverzekering, Jetski-verzekering, Quad-verzekering, Lang op Reis, Tourist Travel Insurance, Doorlopende Annulering, Collectietimer, De losse samengestelde reis en Ticketgarantie.

Boten en oldtimers

Daarnaast verhuizen een aantal verzekeringen van Europeesche naar ASR. Die kunnen onder die naam ook straks nog via het intermediair worden gesloten. Het gaat om de doorlopende reis- en annuleringsverzekering, de bootverzekering, motorverzekering, oldtimerverzekering, caravan- en kampeerautoverzekeringen, de recreatiewoningverzekering en de BTI Individueel voor particulieren.

bron: amweb.nl