SAR organiseert Brexit-symposium voor verzekeringsbranche

SAR organiseert Brexit-symposium voor verzekeringsbranche

SAR organiseert Brexit-symposium voor verzekeringsbranche

Een harde Brexit heeft ook gevolgen voor verzekeraars en intermediairs. De Stichting Assurantie Registratie (SAR) houdt in maart een mini-symposium om de ingeschreven registermakelaars, registeradviseurs en gevolmachtigde agenten bij te praten over de consequenties voor de branche. Gastsprekers zijn Raimond Nicodem, Program Director Brexit Restructuring & Delivery en Cees de Jong, onderzoeker bij het Amsterdamse Centre for Insurance Studies.

SAR organiseert Brexit-symposium voor verzekeringsbranche

“De Brexit is een ‘once in a lifetime’ ervaring en omdat er zoveel over gesproken wordt, is het steeds lastiger om te duiden wat nu precies het verschil is tussen de ‘harde’ en de ‘zachte’ Brexit en de No Deal. En uiteraard wat de gevolgen zijn van welke variant ook. Maar wat wel duidelijk is dat volgens een onderzoek van de Kamer van Koophandel nagenoeg geen enkele onderneming klaar is voor de Brexit”, schrijft de stichting in een persbericht.

Europees paspoort

Volgens de SAR heeft de Brexit gevolgen voor de verzekeringsbranche, ongeacht voor welke variant er gekozen wordt. “Voor verzekeraars en (her)verzekeringstussenpersonen met een zetel in het VK kan de Brexit met zich meebrengen dat zij hun Europees paspoort en daarmee hun toegang tot de interne markt verliezen. Andersom kan de Brexit belemmeringen opwerpen voor verzekeraars, gevolmachtigd agenten en tussenpersonen met een zetel in Nederland die actief zijn of willen worden op de markt in het VK.”

Zeist

Het mini-symposium wordt op 6 maart gehouden in hotel en conferentiecentrum Woudschoten in Zeist. De bijeenkomst begint om 16:00 uur en wordt om 18:30 afgesloten met een borrel. Leden van het RAiA, RMiA en RGA kunnen zich inschrijven op het ledenplatform.

Bron: amweb.nl