Jongeren betalen dubbel zo veel voor hun autoverzekering

Jongeren onder de 25 jaar oud betalen ongeveer dubbel zoveel voor hun autoverzekering als volwassenen. Onderzoek van goedkoopsteautoverzekering.net wijst dat uit.

Jongeren betalen dubbel zo veel voor hun autoverzekering

In het onderzoek zijn premieberekeningen van jongeren onder de 25 jaar oud vergeleken met volwassenen boven de 25 jaar oud. Hiervoor zijn tien verschillende automerken met elkaar vergeleken. Voor elke type auto betalen de jongeren bijna twee keer zo veel premie als de volwassenen.

Logisch
Volgens het Verbond van Verzekeraars is het logisch dat de premie voor jongeren duurder is. Jongeren bestuurders rijden veel meer schade. Zij zijn vaker betrokken in een ongeluk en de letselschade neemt steeds meer toe. Opvallend is dat autobestuurders boven de 70 jaar ook meer ongelukken veroorzaken, maar niet zo veel betalen als de jongeren. Dit komt waarschijnlijk omdat die groep al veel schadevrije jaren heeft opgebouwd.