Aanvragen verlenging bijzonder uitstel van betaling vanaf 2e helft juni

Aanvragen verlenging bijzonder uitstel van betaling vanaf 2e helft juni

Heeft u (voor uw klant) in maart bijzonder uitstel van betaling gevraagd vanwege de coronacrisis? Dan loopt dat uitstel binnenkort af. De Belastingdienst verwacht dat u in de 2e helft van juni verlenging van dit uitstel kunt aanvragen met een online formulier. De Belastingdienst vraagt u te wachten tot het formulier beschikbaar is.

Aanvragen verlenging bijzonder uitstel van betaling vanaf 2e helft juni

Vanaf 16 maart kon u bijzonder uitstel van betaling vragen voor verschillende belastingen als zijn bedrijf door de coronacrisis in betalingsproblemen was gekomen. Er werd dan automatisch 3 maanden uitstel gegeven.

Deze termijn loopt binnenkort af. Indien uw klant behoefte heeft aan langer uitstel, dan kunt u een verzoek om verlenging van het bijzonder uitstel van betaling indienen. De Belastingdienst werkt aan een online formulier waarmee u dat kunt doen. Dit formulier is naar verwachting vanaf de 2e helft van juni beschikbaar.

Uitstel bedragen boven 20.000 euro

Ook kunt u met dit formulier een verzoek doen om bijzonder uitstel van betaling voor een bedrag boven de 20.000 euro. U moet dan een verklaring van een derde-deskundigen en een liquiditeitsprognose toevoegen aan het verzoek.

De Belastingdienst vraagt om tot die tijd geen schriftelijke verzoeken voor bijzonder uitstel van betaling in te dienen.

Bron: belastingdienst.nl