Chinese hackers hebben toegang tot mailbox

De Chinese hackers hebben de afgelopen tijd gebruik gemaakt van bugs in Microsofts mailprogramma Exchange. Het is belangrijk om een update te downloaden waarmee de lekken in het programma worden gedicht, zo hebben de hackers geen toegang meer tot jouw e-mailaccount. 

De hackers hebben gebruik gemaakt van meerdere kwetsbaarheden in de Microsoft Exchange Server en zo konden zij daarmee in alle e-mailaccounts komen en ook eigen software installeren op computers. Met deze software kunnen zij ervoor zorgen dat ze op langere termijn toegang houden tot die computer. Volgens Microsoft gaat het maar om een beperkt aantal aanvallen, die zeer gericht waren.

Volgens Microsoft komen de verantwoordelijke hackers uit China en opereren daar met steun van de overheid. De groep hackers zou vooral bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstituten als doelwit hebben.

China is fel gekant tegen de cyberaanvallen, stelde een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in een reactie op de beschuldigingen van Microsoft. De woordvoerder riep media en bedrijven op verantwoordelijk en professioneel te zijn en niet af te gaan op ongefundeerde beschuldigingen.

Het Nationaal Cyber Security Centrum van de Nederlandse overheid raadt aan om de Microsoft-updates zo snel mogelijk te installeren. De instantie waarschuwt, die deel uitmaakt van het ministerie van Justitie en Veiligheid, het risico is hoog.

Microsoft beschuldigd een nieuwe hackersgroep, genaamd Hafnium. Die volgens hen zeer bekwaam en geavanceerd is.

Bron: telegraaf.nl