Cybercriminaliteit is de grootste bedreiging voor elk bedrijf ter wereld

Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor in Nederland. Denk aan een winkelier met een gehackte kassa, een bank waarvan het klantenbestand openbaar wordt gemaakt of een architect waarbij de digitale tekeningen worden gestolen. Wist u dat u hier een verzekering voor kunt afsluiten? Met een Cyberverzekering bent u verzekerd tegen de gevolgen van cyberincidenten en systeeminbraken.

Onder een Cyberverzekering vallen onder andere:

Systeeminbraak
Systeeminbraak dekt de eigen kosten als gevolg van inbraak op uw systeem. U kunt hierbij denken aan de kosten die gemaakt worden bij een forensisch onderzoek, communicatie met klanten, klantondersteuning die u noodzakelijk heeft moeten inzetten bij het verhelpen van de problemen, crisismanagement, reputatieherstel en PR-campagnes.

Privacy
Privacy dekt de eigen gemaakte kosten bij de gevolgen van gestolen privacygevoelige gegevens zoals: kosten voor onderzoek door bijvoorbeeld justitie, schadeclaims en boetes opgelegd door toezichthouders of andere verplichte vergoedingen.

Aansprakelijkheid
De aansprakelijkheid dekt onder andere de kosten van de gevolgen van het verspreiden van een virus en het onbedoeld schenden van de auteursrechten.

Hacking
Hacking dekt onder andere de schade die voortvloeit uit hacking. Denk hierbij aan: gestolen software of data, kosten voor onderzoek en advies in systeembeveiliging en onderzoek naar de oorzaak van een hack, reparatiekosten, vervanging of herstel van websites, programma’s of data.

Afpersing
Afpersing dekt de schade die hackers bij uw website aanbrengen of data gijzelen. Als u in deze situatie komt kunt u steun krijgen van experts.

Omzetverlies
Als een cyberaanval op uw bedrijf leidt tot omzetverlies, doordat zij bijvoorbeeld uw website offline zetten, dan zal deze module u daar voor indekken.