Gezinsuitbreiding? Ook dan komt een rechtsbijstandverzekering van pas

 

Het krijgen van een kind blijft een wonder. Naast het genieten van de nieuwe situatie, is het ook belangrijk dat er zaken worden geregeld. Het inschrijven van een kind in het geboorteregister wordt bijna nooit vergeten maar het nalopen van het verzekeringspakket en het regelen van nieuwe verzekeringen is niet het eerste waar de kersverse ouders aan denken.

De diversiteit aan verzekeringen is groot. Welke verzekeringen moeten worden aangepast en welke verzekeringen zijn handig en nuttig. Al snel wordt er gedacht aan een aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering en een zorgverzekering. Maar naast deze drie verzekeringen is het ook belangrijk om te kijken naar de dekking op de woonhuisverzekering, de reisverzekering, de rechtsbijstandverzekering, de uitvaartverzekering en de autoverzekering.

Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd voor juridische kosten bij een conflict. Dit kan een conflict zijn bij de (ver)koop van een huis of een conflict met uw werkgever. Echter door de komst van een kind kunnen er meerdere situaties ontstaan waardoor u in een juridische conflict kunt raken. Mocht er al een rechtsbijstandverzekering zijn afgesloten, dan is het raadzaam om na de geboorte/komst van uw kind uw gezinssamenstelling op de polis aan te passen.