Huizenkopers kiezen steeds vaker voor een rechtsbijstandverzekering

Huizenkopers sluiten steeds vaker een rechtsbijstandsverzekering af, zo blijkt uit onderzoek van Rechtsbijstandverzekering.nl onder 1450 Nederlanders. De hoge prijzen, felle concurrentie en beperkingen om een huis te bezichtigen in coronatijd, zorgen volgens de website voor onzekerheid bij huizenkopers.

Rechtsbijstandverzekering.nl constateert dat het aantal Nederlanders dat een rechtsbijstandverzekering afsluit met dekking voor juridische conflicten rondom wonen met 25 procent is gestegen ten opzichte van 2020. Mensen die een rechtsbijstandverzekering met de module wonen kiezen, hebben in 60 procent van de gevallen verhuisplannen in de toekomst. Juridisch sterker staan bij geschillen met de makelaar en de verkoper over bijvoorbeeld verborgen gebreken, zijn de voornaamste redenen die voor het afsluiten van de verzekering worden genoemd.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat veel Nederlanders meer problemen verwachten bij een aankoop, omdat er door de huidige situatie op de woningmarkt minder tijd is om een huis te bezichtigen en na te denken over de eventuele aankoop. Rechtsbijstandverzekering.nl waarschuwt huizenkopers wel om op tijd een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, omdat een aantal verzekeraars een wachttijd hanteert en er in de tussentijd nog geen dekking is.

Bron: amweb.nl