7 tips om diefstal op vakantie te voorkomen

Voordat je op vakantie gaat heb je goed nagedacht over de bagage die je meeneemt. Je hoopt dat er niks gebeurt tijdens de reis de bagage. Je kan de kans op gestolen of beschadigde bagage zelf verkleinen.

Je wilt onbezorgd kunnen genieten van de vakantie. Diefstal van je spullen wil je dan ook liever voorkomen. Met de volgende 7 tips maak je het zakkenrollers en dieven een stuk lastiger:

1. Houd waardevolle spullen zo dicht mogelijk bij je. Het is verstandig om belangrijke papieren en contant geld altijd op een veilige plek op te bergen.

2. Berg je spullen op in kleding en tassen met een ritssluiting. Een open tas of jaszak is een makkelijker doelwit voor zakkenrollers.

3. Zorg ervoor dat dure spullen, zoals bijvoorbeeld een sieraard of smartphone, niet teveel opvallen.

4. Blijf altijd alert en houd zicht op je bagage. Reizen kan soms vermoeiend zijn en wachten hoort er vaak ook bij. Zorg dat je altijd zicht houdt op jouw koffers en andere bagage.

5. Berg je reisbagage op in de kofferbak, afgedekt met bijvoorbeeld een hoedeplank. Maar laat bagage zo kort mogelijk in de auto. Wacht dus niet te lang met uitpakken en ga pas inpakken op de dag van vertrek. Apparatuur zoals bijvoorbeeld een laptop staat vaak ‘stand by’. Met analysers, wifi- en bluetooth-detectoren weten de dieven precies welke autoruiten zij moeten intikken.

6. Verdeel de waardevolle spullen over verschillende koffers. Wordt er namelijk toch een koffer of tas gestolen, dan ben je in ieder geval niet alles kwijt.

7. Als je diefstalgevoelige spullen achterlaat in je hotel of appartement, zorg er dan voor dat deze altijd veilig zijn opgeborgen in een kluis.

Bij diefstal van je paspoort, is het handig om een kopie bij de hand te hebben. Je kan de kopieën geprint meenemen op vakantie