Heb jij een (doorlopende) annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering biedt dekking als de reis niet doorgaat of moet worden afgebroken door bijvoorbeeld een ongeval, ziekte, overlijden of een andere ernstige situatie. Deze kan je als aanvulling op je doorlopende reisverzekering of als losse verzekering afsluiten. In beide gevallen zijn alle niet-zakelijke reizen in binnen- en buitenland gedekt. Er is ook dekking voor stedentrips en dagtrips buiten Nederland (zonder overnachting).

Ook wanneer je jouw reis moet afbreken biedt een annuleringsverzekering mogelijkheden. Je krijgt een deel van je reis vergoedt. Het is zelfs mogelijk, bij het kiezen van de juiste dekking, om de volledige reissom terug te krijgen. Er zijn twee typen annuleringsverzekeringen: een doorlopende annuleringsverzekering en een kortlopende annuleringsverzekering.

Met een doorlopende annuleringsverzekering ben je het hele jaar verzekerd tegen de annuleringskosten als je reis niet doorgaat of afgebroken moet worden. Ook een weekend weg in Nederland. Als je vaker per jaar op vakantie gaat, dan valt een doorlopende annuleringsverzekering meestal goedkoper uit dan een kortlopende annuleringsverzekering. Met een doorlopende annuleringsverzekering heb je geen omkijken naar je verzekering en kan je met een gerust gevoel spontaan vakanties en weekendjes weg boeken.

Met een kortlopende annuleringsverzekering ben je verzekerd voor één vakantie. Een kortlopende annuleringsverzekering stopt automatisch op de datum die jij opgeeft.