Heb jij een (doorlopende) reisverzekering?

Het is zo ver! Een aantal landen zijn weer open dus we kunnen weer op vakantie naar het buitenland. Heb jij al een (doorlopende) reisverzekering afgesloten?

Met een reisverzekering ga je goed verzekerd en zonder zorgen op reis. Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie of een weekendje weg? Dan is een doorlopende reisverzekering in veel gevallen het voordeligst. Indien je één keer per jaar op vakantie gaat is een kortlopende variant meestal het voordeligst. Een kortlopende reisverzekering stopt automatisch na afloop van jouw vakantie en je betaalt slechts eenmalig een premie.

Waar je een kortlopende reisverzekering afsluit voor elke reis apart, ben je met een doorlopende reisverzekering continu verzekerd. Ook met een weekend weg of een onverwacht tripje. Een doorlopende reisverzekering kan je zelf opbouwen met verschillende modules. Wat de verzekering standaard dekt, verschilt per verzekeraar. De meeste modules kunnen – als ze niet standaard gedekt zijn – optioneel meeverzekerd worden. Een voorbeeld hiervan is de aanvullende dekking voor medische kosten. Jouw zorgverzekering vergoedt vaak alleen de Nederlandse tarieven voor medische behandelingen terwijl in het buitenland de kosten hiervoor hoger uit kunnen vallen.

Bespreek met één van onze adviseurs welke risico’s jij meeverzekerd wilt hebben en welke niet. Op die manier ga je goed verzekerd op vakantie.