Wat dekt mijn inboedelverzekering op vakantie?

Diefstal levert vervelende situaties op. Als iets uit je huis wordt gestolen, kun je een beroep doen op jouw inboedelverzekering. Vaak is er ook een beperkte dekking op een inboedelverzekering voor diefstal uit de auto. Gebeurt de diefstal buiten de deur? Dan heb je voor vergoeding de aanvullende buitenshuisdekking. De buitenshuisdekking is soms zelfs standaard meeverzekerd.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De zomer komt er weer aan en de temperaturen lopen op. Met mooi weer is het al snel druk op de Nederlandse stranden. Helaas zijn er met mooi weer ook dieven actief op en rond het strand. Ben je verzekerd voor diefstal op het strand? En wat kan je doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van een dief? 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als je enkel een dagje naar het strand gaat, zijn de waardevolle spullen die je meeneemt naar het strand niet gedekt onder jouw reisverzekering. Het kan zijn dat de schade wel verzekerd is onder de inboedelverzekering, mits je een buitenhuisdekking bij de inboedelverzekering hebt afgesloten. Ga je langer weg, op een strandvakantie, dan kan het zijn dat de schade verzekerd is op de reisverzekering. Echter, iedere verzekeraar adviseert wel dat je met normale zorgvuldigheid met jouw spullen omgaat. Mocht blijken dat je onzorgvuldig met jouw waardevolle spullen bent omgegaan, dan kunnen verzekeraars nog wel eens besluiten om de schade bij diefstal niet te vergoeden.