De hypotheek die het beste bij jou past

Een hypotheekadviseur geeft financieel advies over hypotheken en helpt je om een hypotheek te vinden die bij jou past. Hiervoor zal hij of zij eerst jouw financiële situatie in kaart brengen en vragen wat je toekomstplannen zijn. Heb je een kinderwens? Ga je straks minder werken? Of ga je binnenkort met pensioen? Op basis van jouw financiële situatie onderzoekt hij of je in aanmerking komt voor een (NHG-)hypotheek en of je bepaalde verzekeringen of misschien een overbruggingshypotheek nodig hebt.

Dan gaat de hypotheekadviseur aan de slag met het bekijken van verschillende mogelijkheden. Hij of zij berekent bijkomende kosten, bekijkt productvoorwaarden van geldverstrekkers en vergelijkt rentestanden. Zo weet je precies wat een hypotheek je maandelijks gaat kosten en wat de voorwaarden zijn.

Als je samen met je adviseur een keuze hebt gemaakt uit de geschikte geldverstrekkers vraagt de adviseur het renteaanbod aan. Ga je akkoord met het renteaanbod, dan stuurt de adviseur dit samen met alle benodigde documenten terug naar de geldverstrekker. Hij houdt voor je in de gaten wanneer je dossier is verwerkt en vertelt het je als je hypotheek akkoord is, dan kun je het definitieve hypotheekaanbod tekenen en retour sturen. Daarna neemt de notaris contact met je op om een afspraak te maken om de hypotheek te passeren. 

Wat kost hypotheekadvies?
Meestal betaal je voor advies en bemiddeling een vast bedrag voor het hele traject. De kosten hiervoor liggen tussen de 1500 en 3000 euro, maar dit is afhankelijk van de adviseur en van jouw situatie. 

Zijn advieskosten aftrekbaar?
De kosten voor advies over de hypotheek zelf zijn meestal wel aftrekbaar, advieskosten voor bijbehorende verzekeringen weer niet.

Onze hypotheekadviseurs helpen jou graag met het zoeken naar een hypotheek die perfect bij jou past.