Heb jij een pensioenregeling voor jouw werknemers?

 

Een pensioenverzekering biedt de mogelijkheid om pensioen op te bouwen, als aanvulling op je AOW. Meestal bouw je pensioen op via je werkgever. Je werkgever kan dit pensioen bij een pensioenfonds, premiepensioeninstelling of verzekeraar onderbrengen. In het laatste geval spreken we over een pensioenverzekering. Naast een werkgeverspensioen kun je ook een privépensioenverzekering afsluiten.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er is een belangrijk verschil tussen een pensioen bij een bank en bij een verzekeraar. Bij een verzekeraar kun je tijdelijk (bijvoorbeeld vijf of tien jaar) elke maand een bedrag ontvangen, maar het is ook mogelijk maandelijks een bedrag te ontvangen zolang je leeft. Dit is een lijfrente. Bij een bank kan je maximaal twintig jaar maandelijks een bedrag ontvangen. Als je eerder dan die twintig jaar komt te overlijden, is het geld niet weg, maar gaat het restant naar je nabestaanden.

Wil je een lijfrenteverzekering afsluiten? Wij helpen je graag verder.