Het wintersportseizoen is weer begonnen


Het wintersportseizoen is weer begonnen en er is alweer veel sneeuw gevallen. Dit betekent genieten van de mooie skipistes, heerlijke zon en après-ski. Helaas zijn er meerdere wintersport landen op dit moment in lockdown. 

Helaas valt de uitbraak van het coronavirus niet meer onder een plotselinge gebeurtenis die voor een negatief reisadvies zorgt. Geld terug krijgen via je annuleringsverzekering vanwege het coronavirus, is daarom overal uitgesloten. 
Goed om te weten: een annuleringsverzekering biedt wel dekking als je niet meer kan reizen omdat je besmet bent geraakt met corona. Heb je een kortlopende reisverzekering afgesloten voor de vakantie die nu niet meer doorgaat? Dan kun je die opzeggen en krijg je je premie terug. Een doorlopende reisverzekering geldt voor het hele jaar en die kun je niet altijd meteen stopzetten. Want die is niet afgesloten voor één specifieke reis. Een annuleringsverzekering (kortlopend of doorlopend) kun je ook niet opzeggen. Want deze gaat namelijk meteen in nadat je hem hebt afgesloten (Independer). 

Heb jij een ski trip geboekt maar kan jij door COVID-19 niet afreizen naar jouw bestemming? Onze adviseurs kijken graag met je mee naar de mogelijkheden.