WOZ-waarde woningen in Nederland gemiddeld 9,5% gestegen

WOZ-waarde 9,5% gestegen

De gemiddelde WOZ-waarde in Nederland is met 9,5% fors gestegen. Dit volgt uit cijfers van De Waarderingskamer, de toezichthouder op de uitvoering van de WOZ. Toch hoeft dit geen slecht nieuws voor jouw portemonnee te betekenen!

Door een hogere WOZ-waarde zal je waarschijnlijk meer belasting moeten betalen. Maar voor je hypotheek kom je mogelijk in aanmerking voor een lagere hypotheekrente. Als je woning meer waard wordt, is het risico voor de geldverstrekker kleiner. Door een hogere WOZ-waarde kun je in een lagere risicoklasse komen met een lagere hypotheekrente. De normen hiervoor verschillen per geldverstrekker. Let op: je moet wel zelf een verzoek tot aanpassing van de risicoklasse indienen.

Heb jij de WOZ-beschikking van dit jaar al ontvangen? Kom langs bij De Bruyn. Onze adviseurs berekenen graag wat dit voor jouw financiële situatie betekent.