Welke schade vergoedt een cyberverzekering?

Cyberverzekering

Met een cyberverzekering bescherm je jouw bedrijf tegen schade door cyberincidenten. Maar wat is nu precies verzekerd? We zetten het graag voor je op een rij.

Een cyberverzekering dekt gedeeltelijk de financiële schade als gevolg van een virus, hack, datalek, of ander soort cyberaanval. En bestaat vaak uit meerdere onderdelen:

  • Voorkomen: met de verzekeraar kijk je naar de huidige risico’s en neem je waar nodig preventieve maatregelen. Denk aan het installeren van verbeterde beveiligingssoftware.
  • Vergoeding van eigen bedrijfsschade en schade aan derden : je lijdt bijvoorbeeld omzetverlies doordat je webwinkel tijdelijk onbereikbaar is door een virus. Ook schade aan derden waarvoor je aansprakelijk bent, is verzekerd. Je bent verzekerd tot een maximumbedrag wat verschilt per verzekeraar.
  • Herstel: experts herstellen de schade zo snel mogelijk. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat je website weer snel in de lucht is. Of helpen met een gerichte communicatiestrategie om je goede reputatie te herstellen. (Kvk.nl)

Is het voor jouw onderneming een goed idee om een cyberverzekering af te sluiten? Onze adviseurs geven je graag vrijblijvend en onafhankelijk advies. Kom langs of bel: 015-214 1313.