Proef met hypotheek voor mensen met hoge huur


Er gloort hoop aan de horizon voor ‘duurhuurders’. Dit zijn mensen die relatief veel geld kwijt zijn aan huur, maar niet in aanmerking komen voor een hypotheek.

Vier hypotheekaanbieders en de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) beginnen een proef met ruimere normen, waardoor deze groep ‘duurhuurders’ toch in aanmerking komt voor een hypotheek. “Het gaat bijvoorbeeld om mensen die 1200 of 1500 euro per maand betalen aan huur in de vrije sector en nog geen hypotheek van 800 euro per maand kunnen krijgen volgens de huidige leennormen”, zegt Carla Muters van NHG. Volgens NHG zijn er een kleine 575.000 huishoudens die daaronder vallen.

De proef loopt twee jaar. Er worden voorlopig 1000 hypotheken met ruimere normen verstrekt. Om te zien of de proef succesvol is, wordt onder meer in de gaten gehouden of degenen die de hypotheek hebben gekregen niet in betalingsproblemen komen (NOS.nl)

Wil je informatie over een hypotheek? Team de Bruyn staat voor je klaar!