Neem een rechtsbijstandverzekering als je hem niet nodig hebt

Rechtsbijstandverzekering

Je werkgever heeft je onterecht ontslagen, je bent niet tevreden over je aannemer of je hebt al een jaar overlast van die hoge boom van de buren. Het is menselijk: pas als een conflict zo hoog oploopt dat dit alleen nog juridisch op te lossen is, denk je aan het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Want die advocaatkosten zijn toch wel even schrikken.

En dan volgt de teleurstelling: er geldt meestal een wachttijd van 3 tot 6 maanden voordat je gebruik kunt maken van juridische bijstand vanuit je rechtsbijstandverzekering. Dat is ergens best logisch, omdat je een verzekering afsluit voor onvoorziene situaties. En niet als je het conflict al hebt of verwacht.

Dus denk je dat je nog geen rechtsbijstandverzekering nodig hebt? Sluit er juist dan een af!

 

Waarvoor sluit je een rechtsbijstandverzekering af? We zetten het graag voor je op een rij.

Met een rechtsbijstandverzekering ben je dus verzekerd van juridisch advies of bijstand bij een juridisch geschil. Je kunt deze verzekering op maat samenstellen: de dekking hangt namelijk af van de modules die je kiest. Je kunt zowel als particulier of bedrijf een rechtsbijstandverzekering afsluiten. De jaarpremie heb je snel terugverdiend als je deze vergelijkt met de kosten van een advocaat of jurist!

Als particulier kun je bijvoorbeeld in de volgende situaties een rechtsbijstandverzekering nodig hebben: voor geschillen die ontstaan bij de aankoop van je woning, bij een ongeval in het verkeer, wanneer je ontslagen wordt of als je in scheiding ligt.

Als bedrijf kun je bijvoorbeeld in de volgende situaties een rechtsbijstandverzekering nodig hebben: voor geschillen met klanten en leveranciers of met je personeel. Maar ook voor geschillen met de overheid. Daarnaast helpt je rechtsbijstandverzekeraar vaak bij het verhalen van schade. En zelfs bij het incasseren van openstaande facturen. 

Wil je meer informatie over een rechtsbijstandverzekering op maat met bijbehorende kosten? Neem dan gerust contact op met onze onafhankelijke adviseurs.