Een op de drie zzp’ers heeft niets geregeld voor arbeidsongeschiktheid

Hoewel 51% van de zzp’ers tijdens de coronacrisis serieuze zorgen heeft gehad, heeft nog altijd slechts een derde van de zelfstandigen iets geregeld om een terugval in inkomen door arbeidsongeschiktheid op te vangen.

Een op de drie zzp’ers heeft helemaal geen voorziening en eenzelfde groep denkt terug te kunnen vallen op de waarde van zijn bedrijf, de overwaarde van zijn huis of spaargeld. Dit blijkt uit gegevens van het CBS. (AMWeb.nl) Maar klopt dit idee ook met de werkelijkheid?

Dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) altijd veel te duur is klopt in ieder geval niet. De premie is veelal fiscaal aftrekbaar!

Wil jij weten wat de risico’s van arbeidsongeschiktheid zijn voor jou als ondernemer? Of wil je meer informatie over een AOV? Bel voor een onafhankelijk en gratis adviesgesprek met een van onze adviseurs: 015 – 214 1313.