Aantal miljoenenwoningen in Nederland historisch hoog!

MiljoenenwoningHet aantal miljoenenwoningen in ons land is voor het achtste jaar op rij toegenomen. Eind 2013 waren dit er 14.360. Met de hoogste stijging ooit van 69% het afgelopen jaar, kwam dit aantal eind 2021 uit op ruim 142.900. Dit blijkt uit het jaarverslag miljoenenwoningen 2021 van taxatiebedrijf Calcasa.

De belangrijkste oorzaak voor deze toename is uiteraard de huizenprijsontwikkeling. De huizenprijzen zijn in 8 jaar tijd met ongeveer 93% gestegen. Inmiddels is ruim 3% van de koopwoningen een miljoenenwoning. Amsterdam staat bovenaan de lijst met 18.550 woningen met een waarde boven het miljoen. Den Haag volgt op gepaste afstand met 9.300 miljoenenwoningen, gevolgd door Rotterdam (4.050) en Utrecht (3.800). En bij ons in Delft? Daar vind je 560 miljoenenwoningen!  (Calcasa.nl)

Ben je je aan het oriënteren op een hypotheek? Of wil je je hypotheek oversluiten? Onze hypotheekexperts staan voor je klaar!