Verduurzamen van jouw woning

De inflatie in Nederland is in september verder gestegen naar 17,1 procent. Niet eerder was de inflatie dit jaar zo hoog. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekend op basis van de Europese rekenmethode

Voor verreweg het grootste deel wordt de prijsstijging veroorzaakt door hogere energieprijzen. In augustus liep de prijs van gas verder op en dat werkt door in de energierekening van huishoudens.

De hoogste inflatie ooit gemeten in Nederland was 11,1 procent, in januari 1975. Het Centraal Planbureau verwacht dat de inflatie voorlopig hoog blijft (cbs.nl).

Aangezien de energieprijzen een groot gedeelte van de inflatie is, is het verduurzamen van jouw woning wellicht een interessante optie. Door jouw woning te verduurzamen kan je kosten besparen. Denk hierbij aan zonnepanelen of een warmtepomp plaatsen en het dak, de ramen en de vloeren isoleren. De aanschaf kost geld, maar uiteindelijk worden jouw maandelijkse lasten hierdoor lager. Indien je dit met een hypotheek financiert zal jouw maandlast bij de bank hoger worden, maar betaal je minder energiekosten. Bovendien wordt jouw woning hiermee meer waard en ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu. Ook zitten er een aantal voordelen aan de financieringen gericht op duurzaamheid. Zo kun je meer lenen en passen sommige banken een duurzaamheidskorting toe op de rente.

Ben jij benieuwd wat kan je doen om jouw woning te verduurzamen en zo kosten te besparen? Maak een afspraak met één van onze adviseurs.