Heb jij een Wintersportdekking?

Met de Wintersportdekking worden onvoorziene uitgaven vergoed in geval van ziekte of een ongeval. Maar medische kosten gemaakt in het buitenland worden niet (helemaal) vergoed door je Nederlandse zorgverzekering. Ons advies is om aan jouw reisverzekering, naast de aanvullende wintersportdekking, ook de aanvullende dekking medische kosten toe te voegen. Zo ga je onbezorgd op pad en voorkom je dat zelf moet opdraaien voor de kosten als je in het ziekenhuis belandt.

Sporten zoals schaatsen en langlaufen zijn (vaak) standaard meeverzekerd op de reisverzekering zonder aanvullende dekking. Maar ga je skiën of snowboarden? Dan is het verstandig de aanvullende Wintersportdekking af te sluiten. Veel andere wintersporten zijn met deze dekking ook verzekerd. Houd er rekening mee dat bijzondere of gevaarlijke wintersporten, zoals snowscooteren, ijsklimmen of off-piste skiën, uitgezonderd zijn. 

Met een reisverzekering, inclusief aanvullende dekking Wintersport en aanvullende dekking Medische kosten, kun je onder andere rekenen op vergoeding van:

  • De kosten van de reddingsactie met de banaan of helikopter.
  • De vervangende vlucht naar Nederland.
  • Kosten voor extra hotelovernachtingen als je moet wachten op een vervangende vlucht.
  • Alle noodzakelijke en onvoorziene medische kosten in het buitenland die niet door de zorgverzekering worden vergoed.
  • Het verplicht eigen risico van je zorgverzekering.
  • Je ski’s bij schade of diefstal en de huur van vervangend materiaal.
  • Resterende skilessen, skihuur en skipas waar je geen gebruik meer van kunt maken.

Let op: in sommige landen is het ook verplicht om een Aansprakelijkheidsverzekering te hebben op de skipiste.

Heb jij nog geen Wintersportdekking? Of heb je een Aansprakelijkheidsverzekering nodig? Maak een afspraak met één van onze adviseurs zodat je veilig op wintersport kunt.