Heb jij een horecaonderneming?

Als (horeca)ondernemer heb je een aantal belangrijke verzekeringen nodig, zoals onder andere:​​​​​​​​

▪️ Arbeidsongeschiktheidsverzekering​​​​​​​​:
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering dekt schade als je onverhoopt arbeidsongeschikt raakt. Een AOV dis een vangnet als je (tijdelijk) ziek raakt en waarborgt jouw inkomen. Veel zzp’ers denken dat een AOV heel duur is, echter hoeft dat niet zo te zijn. 

▪️ Opstalverzekering​​​​​​​​:
Een opstalverzekering is een verzekering voor het pand. Als er onverhoopt brand uitbreekt bijvoorbeeld, dan kun je via je opstalverzekering de schade verhalen. Met een uitgebreide opstalverzekering kun je jouw pand ook verzekeren tegen water- en stormschade.

▪️ Zorgverzekering​​​​​​​​:
Kom je uit loondienst en had je via je werkgever een collectieve zorgverzekering? Als zelfstandig ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je zorgverzekering. Je kunt jouw zorgverzekering uit loondienst gewoon voortzetten, alleen vervalt dan het collectief.

▪️ Huurdersbelang-​​​​, inventaris- of goederenverzekering​​​​​​​​:
Huur je jouw horecapand? Dan kom je voor deze verzekering in aanmerking. Deze verzekering dekt schade aan bepaalde verbouwingen (een nieuwe keuken bijvoorbeeld) of aanpassingen die je op eigen kosten hebt gedaan aan het pand. Een inventarisverzekering (ook wel inboedelverzekering) dekt schade aan je inboedel, zoals je inrichting en apparatuur en is nodig voor jouw zakelijke inventaris. Met een inventaris- of goederenverzekering verzeker je jouw inventaris tegen diefstal of schade door bijvoorbeeld brand, inbraak of storm.

▪️ Bedrijfsschadeverzekering​​​​​​​:
Als jouw bedrijf schade ondervindt door bijvoorbeeld brand, loop je (tijdelijk) inkomsten mis. Een bedrijfsschadeverzekering zorgt ervoor dat je in dat geval toch je vaste lasten zoals je hypotheek en personeelskosten kunt betalen.

▪️ Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering​​​​​​​​:
In de drukte van de horeca kan het voorkomen: jij of een personeelslid brengt schade toe aan (de eigendommen van) een klant. Of: een van je medewerkers brengt schade toe aan de spullen van een andere medewerker, of jij brengt schade toe aan een van je personeelsleden toe. Je bent in dat geval aansprakelijk voor de schade. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de financiële gevolgen hiervan.

▪️ Rechtsbijstandverzekering​​​​​​​​:
Stel: je raakt onverhoopt in een juridisch conflict met een leverancier of personeelslid. Een advocaat inhuren loopt aardig in de kosten. Een rechtsbijstandverzekering verzekert (een deel van) de kosten van juridische procedures. Wat er precies wordt gedekt, hangt van de situatie af. Bij deze verzekering stel je vaak van tevoren met je verzekeraar af hoeveel er maximaal vergoed wordt.

▪️ Geldverzekering​​​​​​​​:
In jouw horecaonderneming wordt waarschijnlijk veel met contant geld gewerkt. Met een geldverzekering dek je diefstal, beroving of verlies van kasgeld, maar ook inbreng van vals geld.

Wil jij één van de bovenstaande verzekeringen afsluiten of meer informatie ontvangen? Team de Bruyn staat voor je klaar!