Inbraakschade door roekeloosheid is niet verzekerd

Weet jij wat je moet doen om inbraak te voorkomen?

 • Sluit ramen en deuren goed af
  Draai je voor- en achterdeur altijd op slot en doe al je ramen dicht.
 • Leg kostbare apparatuur uit het zicht
  Laptops, iPads en andere kostbaarheden die vanaf de stoep zichtbaar op tafel liggen, zijn als lokaas voor de dief die op zoek is naar een snelle buit. 
 • Zorg voor verlichting in en rondom je huis
  Dieven werken het liefst in het donker. Zorg dus voor (automatische) verlichting om je huis. Laat ook lampen aan wanneer je weggaat, liefst op een timer, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.
 • Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis
  Dieven houden niet van lawaai. Kun je wellicht op afstand je Google Home of Amazon Alexa muziek laten afspelen? Of gewoon de radio of tv aanzetten? Het is een manier om insluipers af te schrikken.
 • Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis
  Het weghalen van de post, even de auto op jouw oprit zetten, de gordijnen af en toe open- en dichtdoen: het wekt een bewoonde indruk.
 • Denk aan de ingang via de achtertuin
  Doe de poort bij de achtertuin ook goed op slot en zorg voor verlichting in de tuin.
 • Verstop je huissleutels niet buiten je huis
  Leg je sleutels niet buiten onder de plantenpot. Het lijkt gemakkelijk en fijn voor het geval dat je jouw sleutels bent vergeten, maar je maakt het inbrekers ook erg makkelijk om je huis in te komen.
 • Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen
  Dieven kunnen met een (bank)pasje tussen de deur en het kozijn het slot – de dagschoot – indrukken en openen. Deze manier van inbreken wordt flipperen genoemd. Draai dus altijd deur op slot en haal de sleutel eruit. En monteer een anti-inbraakstrip op ramen en deuren om het een inbreker nog lastiger te maken.
 • Koop een alarm of beveiligingscamera
  Als inbrekers zien dat een woning een alarmsysteem of beveiligingscamera heeft, zijn ze snel weg.
 • Voorkom hengelen via de brievenbus
  Dieven kunnen het deurslot opentrekken via de brievenbus. Als de voordeur niet op slot zit, kan een inbreker, met behulp van bijvoorbeeld een kleerhangertje, de slothaak opentrekken. Draai dus altijd de deur op slot en haal de sleutel eruit.
 • Zorg voor een goed slot
  Kijk of je slot een SKG keurmerk heeft; dan weet je dat het slot door Stichting Kwaliteit Gevelbouw is getest op sterkte en duurzaamheid. En zorg dat het slot is verzonken in de deur. Dieven kunnen de deur dan niet openen met de cilinder trekmethode.
 • Informeer dieven niet dat je weggaat
  Ook inbrekers zitten op social media. Zet dus niet op Facebook, Instagram of Twitter dat je met vakantie gaat. En let ook op met inpakken voor je vakantie. Pak niet in het volle zicht de caravan/auto in voor je woning.

Als er bij je wordt ingebroken heb je te maken met 2 verschillende soorten verzekeringen. De inbraakschade aan je woning wordt gedekt door de opstalverzekering en de gestolen spullen worden gedekt door de inboedelverzekering. Het is mogelijk om deze twee verzekeringen te combineren in één pakket: de woonpakketverzekering.

Wil jij de woonpakketverzekering afsluiten? Maak een afspraak met één van onze adviseurs.