Heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Een uitvaartverzekering geeft de zekerheid dat als jij komt te overlijden er geld is voor (een eenvoudige) begrafenis of crematie. Als je geen of weinig eigen spaargeld hebt en je nabestaanden niet met uitvaartkosten wilt opzadelen, dan is een uitvaartverzekering zeker verstandig.  Na overlijden wordt de rekening van de overledene vaak tijdelijk bevroren. Na de afhandeling van de erfenis wordt deze weer vrijgegeven aan de erfgename(n). Hierdoor kan het voorkomen dat de nabestaanden de kosten van de uitvaart moeten voorschieten. Als je dat niet wil, kan het nuttig zijn om toch een uitverzekering af te sluiten. Een andere oplossing is om geld voor jouw uitvaart opzij te zetten. Naast verzekeren en sparen zijn er nog andere opties om je uitvaart te bekostigen, zoals een uitvaartvereniging, lijfrente en overlijdensrisicopolis.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden of een uitvaartverzekering afsluiten? Maak een afspraak met één van onze adviseurs.