Heb jij jouw zomervakantie al geboekt?

Doorlopende reisverzekering

Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd tijdens vakanties. Ook als je een weekendje weggaat binnen Nederland. Ga je langer dan 21 dagen per jaar op vakantie, ongeacht of dit een aaneengesloten periode is? Dan is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering kost meestal maar een paar euro per maand en ben je goed verzekerd.

Met een doorlopende reisverzekering kun je je voor verschillende situaties verzekeren. Standaard ben je verzekerd voor diefstal, vermissing of beschadiging van je bagage.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor één reis. Je bent verzekerd vanaf de dag van vertrek tot de dag dat je weer thuiskomt. Het hangt af van het aantal dagen per jaar en met hoeveel mensen je op vakantie gaat of een doorlopende reisverzekering voordeliger is.

Een kortlopende reisverzekering vergoedt onverwachte kosten waar je tijdens je reis mee te maken kunt krijgen. Denk aan verlies of diefstal van je bagage. Of medische kosten in het buitenland bij een ongeval op reis. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor één vakantie of weekendje weg. De verzekering loopt vanaf de dag van vertrek tot de dag dat je weer thuiskomt.

Daarnaast zijn er bij beide verzekeringen nog een aantal aanvullende dekkingen. Welke dekking(en) je nodig hebt, hangt af van wat je tijdens je vakantie gaat doen. Je kunt je verzekeren voor:

  • Kosten voor opsporing en reddingsacties.
  • Repatriëring (onverwachte terugkeer naar huis vanwege een ziekte of ongeval).
  • Hulpverlening door een alarmcentrale.
  • Ongevallen
  • Medische kosten in het buitenland.
  • Deelname aan wintersport, gevaarlijke sporten of onderwatersport.
  • Automobilistenhulp en vervangend vervoer als je met de auto op vakantie gaat.

Heb jij een vakantie geboekt en nog geen reisverzekering afgesloten? Neem contact op met Team De Bruyn.