Pechhulp tijdens de vakantie

Ga jij aankomende zomer met de auto op vakantie? Kijk dan nog even goed naar je reisverzekering! Heb je bijvoorbeeld een extra dekking afgesloten voor kosten voor hulp onderweg of extra vervoers- of verblijfskosten?

Wanneer je in het buitenland pech met de auto krijgt kan dit naast vervelende situaties ook behoorlijke kosten met zich meebrengen. In het ergste geval moet de auto vanuit het buitenland terug naar Nederland gebracht worden. Pechhulp is doorgaans niet standaard verzekerd op een reisverzekering. Heb je een dergelijk dekking niet gesloten, en is dit ook niet elders geregeld bij de wegenwacht of jouw autodealer, dan kun je onnodige risico’s lopen onderweg. Dan zit je ineens met een probleem, terwijl je de verzekering juist gesloten hebt om niet in de problemen te komen. Het is dus handig een dergelijke dekking te overwegen en eventueel mee te verzekeren. Bij deze aanvullende opties is er bijvoorbeeld dekking wanneer de bestuurder van de auto een ongeluk krijgt, maar ook wanneer de bestuurder naar huis moet vanwege ziekte of overlijden van een huisgenoot of familielid en de bestuurder niet vervangen kan worden. Maar er is ook dekking wanneer het vervoermiddel onverwacht uitvalt.

Tijdens een autovakantie is zowel een goede autoverzekering als een goede reisverzekering nodig. Belangrijk dus om voor je vertrek te controleren of je verzekeringen genoeg dekking bieden. 

Wil je meer informatie of een verzekering afsluiten voor je vertrekt? Maak een afspraak met één van onze adviseurs Alex of Jeroen.