Bosbranden op je vakantiebestemming: wat heb je aan je reisverzekering?

Onder andere op het Griekse eiland Rhodos waren hevige bosbranden. Veel vakantiegangers moesten daarom hun vakantieverblijf verlaten. Weet jij hoe het zit met jouw reis- en annuleringsverzekering bij bosbranden?

Heb je geen reisverzekering? Dan worden onvoorziene kosten in het buitenland niet vergoed, ook niet bij een bosbrand. Het is daarom extra belangrijk dat je voor vertrek een reisverzekering afsluit. Waren er al bosbranden op je vakantiebestemming op het moment dat je de verzekering afsloot? Dan kan het zijn dat dit uitgesloten is. De kleurcode van een land kan namelijk veranderen door een bosbrand. Niet alle reisverzekeraars bieden een vergoeding als je naar een gebied reist met code oranje of rood. Is je vakantiebestemming groen of geel bij vertrek, maar verandert de kleurcode naar oranje of rood als je er bent? Dan kun je uiteraard nog wel bij je reisverzekering terecht. Het verschilt wel per reisverzekeraar hoe snel je naar huis moet terugkeren om recht te hebben op een vergoeding. Krijg je te maken met een bosbrand tijdens je vakantie? Dan maak je mogelijk extra kosten voor vervangend verblijf of je terugreis. Neem in elk geval direct contact op met de alarmcentrale van jouw verzekeraar, anders krijg je geen vergoeding. De hoogte van je vergoeding hangt bijvoorbeeld af van de kleurcode van jouw vakantiebestemming en je verzekeraar. Lukt het door bosbranden überhaupt niet om op je vakantiebestemming te komen? Of is je vakantiewoning verwoest? Dan is een annuleringsverzekering heel belangrijk. Daarmee kunnen de annuleringskosten namelijk vergoed worden of een andere vakantie boeken. Goed om te weten: je moet de verzekering dan wel voor je vakantie hebben afgesloten.

Heb je nog vragen? Of wil je een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten? Maak een afspraak met één van onze adviseurs. Wij zijn elke werkdag geopend van 08:30 tot 17:00 uur.