Heb jij al een rechtsbijstandverzekering?

Is een (gezins)rechtsbijstandverzekering nuttig? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat de kans op een conflict lastig in te schatten is. Krijg je ooit een geschil, dan ben je met een rechtsbijstandverzekering al snel goedkoper uit dan wanneer je zelf een advocaat moet inschakelen.

Omstandigheden die de kans op een conflict vergroten zijn bijvoorbeeld het hebben van een (groot) gezin, regelmatig van baan wisselen of verhuizen en vaak op de weg zitten.

De meest voorkomende soorten geschillen zijn namelijk verkeerszaken, consumentenkwesties en arbeidsgeschillen. Vooral het aantal ontslagzaken is de laatste jaren fors gestegen. In deze gevallen kan het (extra) zinvol zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Wil jij een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Onze adviseurs Alex en Jeroen kunnen je hier alles over vertellen.