Wat doe jij om inbraak te voorkomen?

De werkwijze van inbrekers is in de loop der jaren nauwelijks veranderd. Ze maken gebruik van openstaande ramen zoals bovenlichtjes, breken de slotcilinder van de voor- of achterdeur af, of forceren een raam of deur. Eenmaal binnen gaan ze vooral op zoek naar dure elektronica, sieraden en geld.

Wat kan ik doen om inbraak te voorkomen?

– Breng een speciaal slot, een zogenoemde ‘uittilbeveiliging’ en een schuifpuibalk aan voor de inbraakgevoelige schuifpui. 

– Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en (garage)deuren.

– Beveilig ook de bovenverdieping van de woning, vooral als deze makkelijk te bereiken is door bijvoorbeeld een uitbouw.

– Zorg voor voldoende buitenverlichting.

– Geef je woning een bewoonde indruk als je er niet bent. 

Ben ik verzekerd tegen inbraak?

Dit hangt in een aantal gevallen af van de plaats waar je spullen lagen en of er inbraaksporen aanwezig zijn. Ook wordt er gekeken naar wat voor soort spullen er zijn gestolen. Diefstalgevoelige inboedel zijn kostbare bezittingen die aantrekkelijk zijn voor dieven om mee te nemen, bijvoorbeeld laptops, foto- en filmapparatuur, kunst of muziekinstrumenten.

Weet jij wat je moet doen bij inbraak? En ben jij hier goed voor verzekerd? Team de Bruyn helpt je graag verder.