Ga verzekerd de piste op!

Tijdens de wintersportvakantie kan er altijd iets gebeuren waardoor je voor onverwachte kosten komt te staan. Dan is het extra fijn als je goed verzekerd bent, zoals met de wintersportdekking op je doorlopende reisverzekering. Met een wintersportverzekering ben je verzekerd voor extra kosten tijdens je wintersport, bijvoorbeeld als je door een ongeluk niet meer kunt wintersporten. Je ski’s, snowboard en andere wintersportuitrusting kun je apart meeverzekeren met de aanvullende dekking bagage.

Bij de meeste doorlopende reisverzekeringen is de wintersportdekking niet standaard meeverzekerd. Je moet dan een aanvullende dekking of module afsluiten. De extra premie is afhankelijk van het dekkingsgebied (Europa of Wereld). De maximumvergoeding voor wintersportuitrusting verschilt per verzekeraar. Die loopt uiteen van ongeveer €250 per gebeurtenis tot €5000 per persoon per polis. De uitrusting is meestal gedekt onder bagagedekking. Onder de voorwaarde dat de module wintersport en soms ook bagage is meeverzekerd. De wintersportdekking is daarom nuttig voor je (gehuurde) ski-uitrusting.

Als je alleen wandelt tijdens je wintersportvakantie, dan heb je geen wintersportdekking nodig. Ook voor langlaufen is de standaarddekking van de reisverzekering vaak genoeg. Het is wel aan te raden om dit vooraf te controleren aangezien de dekking per reisverzekeraar kan verschillen. 

De wintersportdekking dekt niet alle schade tijdens een wintersportvakantie. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer vanaf de piste na een ongeval. Deze kosten vallen bij sommige verzekeraars onder geneeskundige kosten.

Ga je op wintersportvakantie in Europa? Neem dan je EHIC (Europese gezondheidskaart) mee. Dan hoef je geen dure rekeningen voor te schieten tijdens jouw vakantie. Bij veel zorgverzekeraars staat de EHIC standaard op de achterkant van de zorgpas. 

Wil jij de wintersportdekking toevoegen aan jouw (doorlopende) reisverzekering? Neem direct contact op met onze adviseurs en ga goed verzekerd de piste op!