Slimme mogelijkheden voor starters

Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden mogelijk, zoals:

 • Leen/schenkconstructie
  De ouders verstrekken de kinderen een lening voor een gedeelte van de aankoopsom van de woning. De kinderen betalen dan rente en aflossing voor deze lening. Als de ouders ook de lasten van de lening jaarlijks schenken aan de kinderen houden we deze lasten buiten de inkomenstoets als de leen/schenkconstructie voldoet aan de enkele voorwaarden. Let wel op. als gevolg van het overeenkomen van een jaarlijkse schenking gedurende een langere periode kan er sprake zijn van schenkbelasting. Je dient van deze schenking dan aangifte te doen.
 • Verhuur- en Recreatiehypotheek
  Kopen jouw ouders een (recreatie)woning om deze te verhuren aan jou? Of willen zij hun bestaande woning verhuren? Dat kan met de verhuurhypotheek. Enkele spelregels:
  – De huurinkomsten kunnen onder voorwaarde meegenomen worden in het toetsinkomen tot maximaal 50% van het totale toetsinkomen.
  – De verhuurhypotheek is alleen mogelijk bij onze Woon Hypotheek en dienst lineair of annuïtair afgelost te worden.
  – Mogelijk voor leningen zonder NHG tot en met 80 procent van de marktwaarde in verhuurde staat.
 • Meetekenen ouders
  Jouw ouders tekenen het bindend aanbod en de hypotheekakte mee, waardoor jij als starter misschien net wél jouw droomwoning kan aanschaffen. Jouw ouders zijn dan hoofdelijk aansprakelijk voor de hypotheek.
  Enkele spelregels:
  – Eenvoudig aan te vragen door in het vrije tekstveld aan te geven dat het de explain meetekenen ouders betreft. Het stuk ‘formulier meetekenen ouders’ wordt dan open gezet.
  – Jij als kind kunt 75 procent van de lasten annuïtair dragen, jouw ouders hebben voldoende ruimte op inkomen voor de rest.
  – Er moet aannemelijk worden gemaakt dat jij als kind binnen 10 jaar zelf de lasten kunt dragen.
  – Voor hypotheken zonder NHG.
 • SVn starterslening
  – De Starterslening van de onafhankelijke stichting Stimuleringsfonds Volkhuisvesting Nederland (SVn) biedt starters de mogelijkheid om een extra bedrag te lenen. Dit kan alleen met de NHG. Hierdoor wordt het mogelijk om toch een eigen woning te kopen. De starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het eerste huis en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen bij een bank of geldverstrekker (Obvion).
 
Wil je jouw financieringsmogelijkheden bespreken met een hypotheekadviseur? Maak een afspraak met Ferdinand of Ché. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:30 tot 17:00 uur via info@debruyn.nl of 015 – 214 1313.