Overgewicht heeft invloed op de overlijdensrisicoverzekering

In de jaren tachtig lag dit aantal nog op 33 procent. Vorig jaar had 16 procent van de twintigplussers in Nederland ernstig overgewicht (obesitas), meldt statistiekbureau CBS, dat voor de zogenoemde Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor samenwerkte met gezondheidsinstituut RIVM. Dat is drie keer zoveel als zo’n veertig jaar geleden (CBS). Het aandeel mensen met obesitas is ook sterker gestegen dan het aandeel mensen met matig overgewicht. In Nederland is wel minder obesitas dan in de meeste EU-landen, zagen de onderzoekers.

Verzekeraars vinden het noodzakelijk om bij overgewicht de overlijdensrisicoverzekering aan te passen. Je hebt namelijk meer kans om te komen overlijden wanneer je ernstig overgewicht hebt. Daarom mogen de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen flink verhoogd worden, wanneer de verzekerde obesitas heeft. Niet alleen obesitas maakt het lastiger om aan een overlijdensrisicoverzekering te komen. Ook rokers betalen flink meer premie dan niet-rokers. Je wordt dus beloond met een lagere premie als je gezond bent. Een goede en gezonde oplossing voor hoge premies door overgewicht, is sporten en diëten. Wanneer je eerst gaat sporten en echt iets aan je overgewicht doet, kan je daarna een overlijdensrisicoverzekering afsluiten tegen een veel lagere premie. Zorg goed voor jezelf, dan word je financieel en fysiek beloond.

Heb jij vragen over jouw overlijdensrisicoverzekering of wil je deze verzekering afsluiten? Vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan.