Heb jij schade opgelopen tijdens jouw vakantie?

1. Beschadiging, verlies of diefstal van bagage
Veruit de meeste claims hadden vorig seizoen te maken met verlies, beschadiging of diefstal van bagage. Een koffer die op het vliegveld zoek raakt, een zonnebril die in een onhandig moment op de grond valt of een zakkenroller die je spullen steelt. 

2.Bagagedekking bij je reisverzekering
Mocht er onverhoopt toch iets met je bagage gebeuren? Het kan zijn dat je koffer kwijt raakt of beschadigd is na de reis.

3. Kosten door defect aan vervoer- of verblijfsmiddel
Wat ook veel voorkomt zijn kosten die een verzekerde maakt doordat zijn of haar vervoer- of verblijfsmiddel defect raakt. Denk hierbij aan pech aan je auto waardoor je extra kosten hebt voor een hotelovernachting of telefoongebruik.

4. Ziekte
We zien ook vaak dat mensen een claim indienen vanwege ziekte. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je zelf ernstig ziek wordt vóór of tijdens je vakantie, waardoor je deze moet annuleren of vroegtijdig naar huis terug moet. Ook kan het gebeuren dat je op vakantie opgenomen moet worden in een buitenlands ziekenhuis. De kosten die hierbij komen kijken, kunnen erg hoog oplopen. Dit omdat je Nederlandse zorgverzekeraar meestal alleen tegen de Nederlandse kostprijs vergoedt, tenzij je een buitenlanddekking voor je zorgverzekering hebt.

Krijg jij te maken met schade tijdens jouw vakantie? Neem dan contact op met onze schade-experts Kelly of Daisy.