Schadevrije jaren gokken is straks voorbij

Het lijkt makkelijk om zelf te berekenen hoelang je zonder schade rondrijdt. Je telt terug naar het moment van de laatst geclaimde reparatie van jouw auto. Toch maakt volgens verzekeraars de helft van de consumenten een verkeerde inschatting bij het zoeken naar een nieuwe autoverzekering. En daarbij zijn de schadevrije jaren medebepalend voor de nieuwe premie. Wanneer jij op basis van een verkeerd aantal schadevrije jaren een verzekering afsluit, dan komt de nieuwe verzekeraar daar vanzelf achter en corrigeert die dat. Dan kom je er pas na het afsluiten van de nieuwe autoverzekering achter dat je toch minder premiekorting krijgt dan gedacht. Automobilisten krijgen nu namelijk pas bij verlenging van de verzekering of bij een overstap naar een nieuwe verzekering inzicht in de geregistreerde hoeveelheid schadevrije jaren. Een nieuw systeem moet daar een einde aan maken. Consumenten kunnen straks op elk moment via mijnschadevrijejaren.nl bekijken hoelang ze al schadevrij rijden. Ook wordt er in het vervolg gerekend in maanden. Daardoor hoeven jaren niet meer afgerond of afgekapt te worden. Hier zitten dus veel voordelen aan voor de automobilist. Ook is het duidelijker of het slim is om een kleine schade zelf te betalen. Het nieuwe systeem moet begin 2025 van start gaan.
 
Wil je meer informatie? Neem contact op met onze schade-experts.