Hoe heb je de medische kosten verzekerd tijdens jouw vakantie?

De onderstaande scenario’s zijn mogelijk: 

  • Basisverzekering

In het buitenland zijn de medische kosten verzekerd, maar maximaal tegen het Nederlandse tarief.  Beland je tijdens een buitenlandse vakantie in het ziekenhuis en bedragen de medische kosten bijvoorbeeld € 1.500,-? Als dezelfde behandeling in Nederland € 1.000,- kost, betaal je de overige € 500,- zelf.

  • Basisverzekering + aanvullende verzekering met buitenlanddekking 

De zorgverzekering vergoedt de volledige buitenlandse medische kosten. Ook als het tarief boven het Nederlandse tarief ligt. Deze aanvullende verzekering dekt overigens niet de eigen bijdragen die je in een aantal landen moet betalen en ook niet het eigen risico dat je op je zorgverzekering hebt. 

  • Basisverzekering en je verzekert medische kosten mee in de reisverzekering

De buitenlandse medische kosten zijn goed verzekerd. Wat de zorgverzekering niet vergoedt, draagt de reisverzekeraar. Zelfs het eigen risico in de zorgverzekering kan meeverzekerd zijn in de reisverzekering.

  • Basisverzekering + aanvullende verzekering met buitenlanddekking en je verzekert medische kosten mee in de reisverzekering

Qua medische kosten kan je niets gebeuren. Bij medische noodzaak kun je het beste de reisverzekering inschakelen. Deze draagt namelijk ook kosten die niet verzekerd zijn in de zorgverzekering. Het gaat bijvoorbeeld om repatriëring als je vervoerd wilt worden naar bijvoorbeeld een Nederlands ziekenhuis in plaats van een buitenlands ziekenhuis.

Wil je meer informatie of je verzekering uitbreiden? Neem contact op met Team de Bruyn!